Kadınlar Boşanır mı ? Evlilik Nedir

"Zina eden erkek, zina eden veya müşrik olan bir kadından başkası ile evlenmez((Evlilik eş olmak anlamına geliyor.Gelin ayete bu mana ile bakalım).Eş olamaz (A.K)); zina eden kadınla da ancak zina eden veya müşrik olan erkek(İle eşleşir,eş olur.(A.K)) evlenir. Bu, müminlere haram kılınmıştır." Nur:3 

Yani erkek eşini aldatıyorsa,zina ediyorsa zina etmeyen eşi kendisine haram kılınıyor.Ahiret sürecinin zaten kaçınılmaz sonucu bu.Ancak dünya için okumak bile mümkün değil mi?

Ayet sadece 17-25 yaşında gençleri ilgilendirmiyor.
Ayet tüm inananları (eşleri)bilgilendiriyor.

Evlilik bir kereye mahsus değildir. 

Evlilik hayat ortaklığıdır.
Ortaklığa bilerek zarar verdiğinde bedelini ödersin.

Ortağın biri zina yaptığında iş çok tehlikeli bir hal almaktadır.

Yok efendim "zina edenler bir biri ile helalleşir" olayı yanlış anlaşılmış,aceleye getirilmiş sorunlu bir bakışın ürünüdür. 
Zaten gönüllü zina ediyorlar.Neyin helalleşmesi..

Doğrusu suistimal edilen,aldatılan eş ile helalleşmedir.
Adamın karısı ile zina eden kişi, gidecek,suistimal edilen adamla helalleşecek.
Kadın da gidip,zina ettiği adamın eşi ile helalleşecek.

Bu durum ise helalleşmesi en zor ve çoğu insan için imkansız şeylerden biri olarak duruyor.İş bu noktaya gelemeyeceği,gelse bile helallik alınamayacağı için en baştan o yolları kapatmak gereklidir.

Bu yüzden aldatılan eşler Yusuf suresi ile eşlerinin hayrına,dua edip Nur suresi 3. ayeti açıkça okuyup zinadan uzak kalmaları yönünde eşlerine ciddi telkinlerde bulunabilirler. 

Ayet çok açık. Açık olmayan evlilik nedir? sorusunun cevabı..

Sizin için sözlüğe baktım.

Evlilik; Eş olmak,Aynı evde yaşayan,ortak,birliktelik,beraberlik.nikah,arkadaşlık,dostluk.

Ayetleri böyle okursak işler karışacak gibi duruyor;

"İman etmedikleri sürece Allah’a ortak koşan kadınlarla evlenmeyin. Allah’a ortak koşan kadın hoşunuza gitse de, mü’min bir cariye Allah’a ortak koşan bir kadından daha hayırlıdır. İman etmedikleri sürece Allah’a ortak koşan erkeklerle, kadınlarınızı evlendirmeyin.(Eş yapmayın) Allah’a ortak koşan hür erkek hoşunuza gitse de; iman eden bir köle, Allah’a ortak koşan bir erkekten daha hayırlıdır. Onlar ateşe çağırırlar, Allah ise izniyle, cennete ve bağışlanmaya çağırır. O, insanlara âyetlerini açıklar ki, öğüt alıp düşünsünler."2:221


Bu ayetleri açık bir şekilde aldatan eşlerinize okuyunuz. 
Ve sizin aldatmadığınızı,zina yapmadığınız söyleyiniz.

İşin başka yönü ise ayetlere istese de,istemese de herkes boyun eğer. Ahiret sürecinde hakikat ortaya çıktığında namuslular ile ancak namuslular birlikte olacaklar.İyilerle iyiler..
Ve bedenler sizi sakın yanıltmasın. 
Karşı tarafın güzel olması sizin içindir.
O güzeller sizin bedeniniz,eşyanız,gömleğinizdir.
Kimse zaten kendi güzelliğini göremez.
Güzellik hep (k)arşı taraf içindir.

Son noktaya kadar hayır duada bulunup boşanma tehdidini,çaresini tüm dualardan ve sabırdan sonraya bırakmak her zaman daha kazançlı olmaktır.

A.K