Gelenek Dininin Sorularına Cevaplar

"Kuranı Kerîm i anlayabilmek için, yüksek seviyede Arapça bilmek gerekir."

Hem Ebu Lehep hem Ebu Cehil yüksek derecede Arapça biliyor du.Hatta Arap coğrafyası da yüksek derece Arapça biliyor. Ancak Arapça bilmek değil tahir olmak gerekiyor."Ona tahir olanlardan başkası dokunamaz"

"Günümüzde Kuran meali diye piyasada satılan kitapların yüzde doksan dokuzu, ehil olmayan kişilerce ya para kazanmak yada dini bozmak için yazılmıştır. "

"Günümüzde Kuran meali diye piyasada satılan kitapların yüzde doksan dokuzu, ehil olmayan kişilerce ya para kazanmak yada dini bozmak için yazılmıştır. "

Yazılmış değil tercüme edilmiştir.Hadis dediğin mesele Arapça değil mi?
Hadislerin çok mu doğru tercüme edildi.
Bu mantık KOKUŞMUŞ..
Kur'an meali hadislerden çok daha sağlıklıdır.
Meallere  bütün olarak baktığında asla çelişki göremezsin.

 “Zikri (Kur'an) biz indirdik. Onun için Zikri biz koruyacağız.” 15:9 
Bknz:http://www.ademkorkmaz.com/Kuran/ 


"Bunları okuyup ta, "Kuran da okudum, cennet ve Cehennem sonsuz değilmiş, İsa aleyhisselam ölmüş, tekrar dünyaya geleceği yalanmış, abdest alırken ayakları yıkamak değil mesh etmek gerekiyormuş" gibi sapıkça şeyler söyleyenler çoktur ve her geçen gün artmaktadır. " 

Hadislerinizi okuyarak koskoca İran (FARSLAR) yoldan çıkmıştır.Milyonlarca şii mahvolmuştur. Yüzlerce fırka bir birini cehennemlik ilan etmiştir.


"Büyük abime üç ay önce akciğer kanseri teşhisi konuldu. Doktor, "ameliyat olması lazım" dedi. Ancak bunun için çok yüksek miktarda para gerekiyordu.
İş başa düşünce, ilgili bölümden, "akciğer kanseri tedavisini ve ameliyatını" anlatan türkçe bir kitap aldım. Bir yandan onu okudum ve bir yandan da internette yayınlanan akciğer kanseri ameliyatı videolarını izledim.Hangi ekipmanlar gerekiyor, ne nasıl yapılıyor, hangi hususlar çok mühim hepsini öğrendim. İnşallah bu ay sonunda, abimi kendim ameliyat edicem. " 

Evet muhteşem bir karar(Kadr rahmetine giriş),lazım olan bilgiyi  ve gerekli donanımları aldığında tıpkı iki kulağı,elleri olan sana benzeyen İnsan doktor gibi olursun.O doktorda tıpkı senin gibi "hangi hususlar çok mühim hepsini" öğrendi.

"Nasıl ki türkçe de olsa tıp kitabı okumakla doktor veya cerrah olunamaz ise, meal okumakla da din öğrenilmez."

Hadisler de Türkçe değildir.Aynı Arapçadır.

Sonuç olarak;

"..Biz Kitap’ta hiçbir şeyi eksik bırakmadık. Sonunda hepsi Rablerinin huzuruna toplanıp getirilecekler." 6:38

Okumuyor musun ey AKIL SAHİBİ; "hiçbir şeyi eksik BIRAKMADIK"

Herkes dilediği gemiye biner.

EY AKIL SAHİBİ YARATAN RABBİNİN ADIYLA OKU; " Elif Lâm Râ. Bu Kur’an; âyetleri, hüküm ve hikmet sahibi (bulunan ve her şeyden) hakkıyla haberdar olan Allah tarafından muhkem (eksiksiz, sağlam ve açık) kılınmış, sonra da Allah’tan başkasına kulluk etmeyesiniz diye ayrı ayrı açıklanmış bir kitaptır."11:1-2

Akıl sahipleri Kur'an gemisine lütfen...

Adem KORKMAZ