Şehvet An'ına girmek

Hayatımıza yerleştirdiklerimiz farklı "an" dilimleridir.Bu gün en tehlikeli "an" dilimlerinden biri olan şehvet hakkında bir kaç kelam edelim.

Kull(an)dığım kelimler de yer alan "an" kısmını parantezle göstermeye gayret edeceğim.

Şehvet;Kurb(an)larına ne yapıyor,ruhu nasıl şişm(an)latıyor buna bakalım.

Şehvet uzunluğu,kısalığı sürücünün hissiyatına bağlı bir an dilimidir.
Bu an dilimini yakıt olarak kull(anan) şöförler akıllarını sarhoş ederler.
Sarhoş ol(an) akıld(an) bul(an)ık fikirler,saçma sap(an) düşünceler,içinde irade olmay(an) değerlendirmeler ortaya çıkar.

Bir otomobil için y(an)lış yakıt kull(an)dığında eksozund(an) siyah bir dum(an) çıkar.Bu sürücü için olağ(an) dışıdır.Otomobilin eksozu önde olsa idi er yada geç kaza yapardı.Ve beden otomobilinin eksozu olan "gözler" tam öndedir.

İleriyi göremeyen şoför,tedbir almazsa her türlü tehlikeye açık hale gelir.

Şehvet'i yakıt olarak kull(an)n(an)lar bedelini ağır öderler.
Aklın en tehlikeli ve sinsi düşm(an)ı şehvettir.
An; Görecelidir.Uzunluğu,kısalığı kişiye özeldir,

Zam(an) dediğimiz şey su ise "AN" çeşmedir. (An)cak sadece su ak(an) bir çeşme olarak okumayınız.

An bir çeşit kaynaktır.
Yaşam'ın merkezine eğer şehvet an'ı kaynak olmuşsa o hayat bataklık olmak zorundadır.

Günümüzde evlilik an'ı na geçmek için yapıl(an) 100 Bin lira,10 Bin lira gibi maliyet ile başlatıl(an) düğün festivallerine bakınız.

Evlilik gibi kolay bir şeyi baş edilemez,yapılamaz,zor ve dev bir ejderhaya dönüştürenler de yine şehvet tarafından aklı perdelenmiş bahtsızlardır.

Bu yüksek bütçeli festivaller,içinde son moda elbiseleri,en pahalı kuaför hizmetlerini,çok fazla zam(an) harc(an)mış makyajları,harika minili kasap reyonlarını barındırmaktadır.Bir birinden ilginç dans figürleri ise festivallerin en önemli unsurudur. Bu festivaller; Aklın,düşüncenin,gözlerin,ellerin özgürce zina edebildiği yerlerdir.

Okuduğunuz gibi böyle bir festival (an)cak şehvet an'ına girmiş ve çıkamamış bilinçlerin ürünüdür.

Oysa evlilik ; 
-Filan kişiyi eş/ortak olarak kabul ediyor musun? Sorusuna verilen evet cevabıdır. 
Verdiğiniz cevaba şahit ol(an) 2 kişi ile başlay(an) bu süreç festival havasına sokularak in(an)ılmaz maliyetli,külfetli,sıkıntılı,zor bir şeye dönüştürülmüş,tuhaf bir gelenek halini almıştır.

Ve ins(an) ister istemez evli kalmak istiyorsa,"Fil(an) kişiyi eş/ortak olarak kabul ediyor ve onunla bir ömür yaşamaya rıza gösteriyor musun" sorusuna her gün,belkide her saat, ölüm (an)ı gelene kadar "evet" cevabını vermek zorundadır.

Şehvet isimli zam(an) kaynağınd(an) hayatımızı kurtarmak zorundayız.
Satırlarımız maalesef farklı bir yöne kaydı.Pek zam(an)ım da kalmadı. (An)cak Rahm(an) izin verirse çözümleri,çareleri gibi başlıklarla,başka zam(an)lar da aklımız döndüğünce paylaşımda bulunalım.

Şehvet anına girmiş ins(an)lar y(an)lış kararlar vererek rızasız ve razısız bir hayata girerler. Çünkü şeyt(an) şehvet ile gerçeği kapatır.(Mesela ins'ler bir çok hayv(an) gurbuna dahildirler. Şehvet bunu göstermez ve maalesef kişi ins postunda ki bir köpek ile bir ömür harcamak zorunda kalır. Bknz:http://www.ademkorkmaz.com/yazi/926-hayvanlaşmış-insanlar.html ) 

Ve para,meslek,makam,dış görüntü gibi gözlerini kör eden eksoz dum(an)ı yüzünden çok sık kaza yapar.Sonra da bahtsız bir hayata yelken açar.

Ve köpeklerle,maymunlarla,sansarlarla hayat ortağı olanlar razı olamazlar. Razı olamayınca ayete mazhar olamazlar.;

"Ey emîn ve tatmin olmuş nefs ! Sen O'nd(an), O da senden razı olduğun halde dön Rabbine"89:27-28

A.K