Sıkıntı ve Zorluklar

"Andolsun ki sizi biraz korku ve açlık; mallardan, canlardan ve ürünlerden biraz azaltma (fakirlik) ile deneriz. (Ey Peygamber! ) Sabredenleri müjdele!"2:155

Korku gelince zalimlik,açlık gelince şükürsüzlük,fakirlik gelince duasızlık insanı terk eder. Sabredenler karşılığında merhamet,şükreden bir nefis ve Allah'a sürekli dua halinde bir gönül elde ederler. Ve bu elde ettiklerinde zerre kadar riya olmaz.Diğer türlü olumsuz duygular sizde bir yerlere saklanır ve yeşermeyi beklerler.

Gerçekten ihtiyacı olan bir fakirin duası ile her şeyi elde etmiş zenginin duası arasında ki farkı düşünün.Karnı aç bir fakiri birde tok zengini sofranıza davet edip yemek ikram ettiğinizi hayal edin ve farkı anlayın.

İnsan tabi ki fakirlik duası etmemeli.
Ancak Rahman denerken,kısarken sabretmeli..

Bir başka ayet;

"Yoksa siz, sizden öncekilerin başına gelenler, sizin de başınıza gelmeden cennete gireceğinizi mi sandınız? Peygamber ve onunla beraber mü’minler, “Allah’ın yardımı ne zaman?” diyecek kadar darlığa ve zorluğa uğramışlar ve sarsılmışlardı."2:214

Tam da açtığımız gibi. Darlığa ve zorluğa uğrayıp sarsılmadan cennete giremezsiniz.Darlık,zorluk ve sarsılma gibi şeylerde sizi cennete hazırlar.

Darlıkla beraber şükür de gelir.Zorlukla beraber duada gelir.Sarsılma ile birlikte boşalan yere Hikmet yerleşir.

"Kime de hikmet verilmişse şüphesiz ki, ona pek çok hayır verilmiştir. Bunu ancak akıl sahibleri anlar"2:269

Yatlar,katlar ayda binlerce liralık telif gelirleri,son model araçlar ve ömrünce aç kalmamış,yokluk,zorluk,darlık görmemiş "bir eli yağda,bir eli balda" bir takım din adamları (!) din adamı taklidi yapmaktadır. Onların zenginliğine aldanmayın.

Dünya hayatı sonsuzluğun ilk adımıdır.Ayağınızın altıda ki ilk basamağın adı sabır değilse kayarız..

A.K