Feraset Üzerine...

Feraset;Zihin uyanıklığı, bir şeyi çabukça anlayış kabiliyeti, bir insanın ahlakını, kabiliyetini anlamak melekesi demektir.

Ferasetin zıttı ahmaklıktır.

Kur'an Zalimler için kesin sınırlar çizmiştir. Mümin ferasetli olacak ve bu zalim dediği sınıfın yolundan uzak duracaktır.

"Gerçekleri inkar edenler elbette zalimlerdir."2:254
"Allah zalim kimseleri hidayete erdirmez."2:258
"Yaptığınız her harcamayı ve adadığınız her adağı muhakkak Allah bilir. "Zalimler için hiç yardımcı yoktur."2:270
"Gerçek şu ki, zalimler iflah olmazlar"6:135

"Bilgisizce insanları saptırmak için Allah'a karşı yalan uydurandan kim daha zalimdir! Şüphesiz Allah o zalimler topluluğunu doğru yola iletmez."6:144

Allah'a derken maalesef yukarıda ki tanrıyı anlıyorlar.Kur'an Allah'ındır. Allah'a karşı yalan uydurmak Kur'an'a karşı yalan uydurmaktır.
Yoksa Allah'ın bir yerlerde ofisi,sözcüsü,sekreteri bulunamamaktadır.
Bugün Dünya üzerinde tek Kaynağı Kur'an olan herhangi bir devlet bulunmamaktadır. İran islam devleti(!) Palavradır.Arabistan zaten bir aşirettir.Devlet değildir.

"Ey iman edenler! Eğer küfrü imana tercih ediyorlarsa, babalarınızı ve kardeşlerinizi (bile) veli edinmeyin. Sizden kim onları dost edinirse, işte onlar zalimlerin kendileridir."9:23

Küfrü imana tercih etmek nedir birazcık düşünün!

"O gün, zalim kimse (pişmanlıktan) ellerini ısırıp şöyle der: Keşke o peygamberle birlikte bir yol tutsaydım!"25:27

Peygamberlerin tutunduğu yol vahiydir.Yani ayetlerdir. Kur'an aynı yoldur.

Ve son olarak manşet ayet;

"Yahut "Bize de kitap indirilseydi, biz onlardan daha çok doğru yolda olurduk" demeyesiniz diye (Kur'an'ı indirdik). İşte size de Rabbinizden açık bir delil, hidayet ve rahmet geldi. Kim, Allah'ın ayetlerini yalanlayıp onlardan yüz çevirenden daha zalimdir! Âyetlerimizden yüz çevirenleri, yüz çevirmelerinden ötürü azabın en kötüsüyle cezalandıracağız."6:157

Kur'an dan yüz çevrilmiş bir yaşam modeli oluşturanları zalim olarak açan bu ayet çok korkunç bir haberi de içinde barındırmaktadır.

Adam gaddar,adam zalim ama ne olduysa bir cemaate dahil olmuş. Ve hala zalimliğin devam ettiriyor ise ve cemaat mensuplarınca seviliyorsa bu cemaatin ayağı kaymış demektir.

Ferasetin varsa oradan kaçarsın.

Adam faiz sever,adam kumar sever ise bu adamın durduğu yol,inandığı din sorunludur.Çünkü faizi teşvik etmek,almak zalimlik olarak anlatılmıştır.
Burada uyanman lazım. Bu faiz gemisinin gittiği yer belli. Sevenlerini,teşvik edenleri,kabul edenleri,velhasıl çok geniş bir kitleyi kendi ile beraber korkunç bir yere götürüyor.Kaçmaya bak! Sadece kaçma! Bu faiz gemisine kömür veren cemaatlerin savunduğu tezleri de oku.Doğruyu yanlıştan ayıracak teraziye bir çok malzeme buldun.Bunları kendi dünyanda kullan.

Yine bir tartışma konusu!
Buyurun Diyanetiniz.
İmamları,Müftüleri.. 
Hepsi patronları laik devletin emir kulu.
Devletin laik olması iyi,hoş da diyaneti elinde tutması hoş değil.
Özgür olmalı.
Müslümanların olmalı.
Özgür adamlara imam denir.
Çelişkiyi okumuyor musunuz? 
Camilerimizin her şeyini siz yaptırıp devlet isimli şirkete veriyorsunuz?

Bu yazı çok uzayacak.
Uzatmadan Allah'ın hiç bir şeye ihtiyacı yoktur.
Düşünülemez bile. O Sameddir.
Kur'an bayrağı İslam olup ilk emri OKU olan bir okuldur. 

Tüm tavsiyeler,nasihatler,emirler inananlara bir şeyler katmak,onları sonsuzluğa hazırlamak içindir.Kur'an'a iyi çalışan feraset sahibi olur.

A.K