Halk Arenası

Mesela okullar halka verilmelidir..Okulları öğrenci velileri yönetmelidir. Okuma yazma dışında ilk 5 yıl olduğu gibi oyun üzerine kurgulanmalı. En iyi ve kolay öğrenme yöntemi oyundur. Okullar spor klüpleri gibi eğitimci trasfer edebilmelidir. Kendilerine has eğitim sistemi oluşturabilmelidirler.

Camilerde halka geri verilmelidir..İmamları seçimle gelmeli ve mahallede etkin rol üstlenmelidir. (Muhtarlık, Nikah memurluğu vb..) Camiler namaz saatleri dışında ayrıca değerlendirilmelidir. Halk kendi başının çaresine bakmalıdır.

Devlet ise güvenlik ve hukuk dışında kalan her yerden çekilmelidir.
Öyle ki başkanı kimsenin umrunda olmayacak şekilde önemsizleştirilmelidir.

Çok mu hayal kurduk ?

 

Adem Korkmaz

Not: Bu şekilde sistemi olan ülkeler varmı dır? Konu hakkında geniş bir beyin fırtınası yapıp meseleyi daha fazla kişi tarafından konuşuluyor ve isteniyor yapmak lazımdır. Eğer doğru bir çizgi ortaya çıkarsa milletimiz kimin yönettiği belli olmayan cemaatlerden ve partilerden tamemen kurtulabilir. Milli eğitim, diyanet, meclis gibi sistemlerde ortadan kalkınca inanılmaz bir vergi yükü de kalkar. Saçma sapan gereksiz bilgi ile dolu eğitim sistemi kitaptan oyuna dönüşünce daha az zamanda daha kaliteli eğitim çıkar. Kim bilir daha neler olur..