Net Duruş

Doğruyu eğmeden, bükmeden söyleyebilecek kaç kişi bulabilirsin? 
İnsanlar münafık (birden fazla karakter sahibi) olmaya meyillidirler. Bazıları işi öyle abartır ki; Karakterlerini kaybederler..

Doğruyu bize acıkça söyleyen şeylerden korkar ve ürkeriz. Çünkü apaçık ortaya çıkan şey artık nettir.
Ve insan kimyası netlikten haz almaz. 
Netlik susmayı doğurur. Ancak fazlasını arzulayanlar için susmak hoş değildir. Susan kişi kendini pazarlayamaz, yeni müridler, yep yeni makamlar, şan, şöhret konuşarak elde edilir. Susarak bir şey kazanan gördünüz mü?

Netliğe ulaştıkça biraz daha susmanız gerekir.Siz sustukça seyirciniz azalır, alkışınız bitmeye başlar. İzleyiciler de netlikten haz etmez.

Dedikodu, hırs, entrika, aksiyon, macera, fantastik ve bilim kurgu olmayan gösterileri insanlar izlemezler. İşte tam bu nedenlerden ötürü İslam dünyasının göstericileri net duruşu eleştirmiş ve seyircilerini asla kaybetmemişlerdir. Kur'an mealleri bu yüzden rağbet görmez. Hatta okunmaz.

Araştırmalara göre halkımızın %95 hayatı boyunca Kur'an mealini baştan sona kadar okumamış Müslümanlardan oluşmaktadır.

Çünkü göstericiler,sirk palyaçoları; türlü, türlü iddialar ile seyircilerini meşgul etmeyi başarmaktadır. Hala sayısız gösterici, çok zengin malzemeleri ile seyircilerini mest etmeye devam etmektedir. Bu sahnede kendilerine yer arayan yeni yetmeler ise karakterlerini kaybetme eğilimi içinde, doğruyu erteleyerek, sahnede sıranın kendisine gelmesini beklemektedir.

Rabbimiz! Velev ki sahneyi boş görür de çıkmak istersem;benim şerrimden beni ve tüm müminleri koru!

Adem Korkmaz