Dostlara Cevaben

Dostlarımızın sorularına çok geç dönüyorum. Özel mesaj ile bir çok kişisel sorular geldi. Sorular artınca yazma gereği duydum.

Yıllardır; günlük olarak Yasin, Fetih, Rahman, Mülk ve Alak surelerini okurum. Ayrıca en az 2 sayfa hatim için okuma yaparım. Özellikle Yasin suresini her gün ilk kez okuyor gibi olurum. Bunun dışında her gece uyumadan evvel mutlaka surelerden biri ile haşir neşir olurum. Ve bir ayet o gece kafamda ki sorulara mutlaka cevap olur ve bu sayfada sizinle paylaşırım. Ki yazamadığım, henüz pişmemiş ,nice mevzular da bulunmaktadır.

Son 2 yıldır; bir filmde ki diyaloglardan etkilenip, bir romanda ki konuşmadan etkilenip, bir düşünürden esinlenip de din konusunda yol almıyorum. Sorumluluğumun bilincinde olmak adına hadis olduğu iddia edilen kelamları dahi kullanmıyorum. Ki kullanmamalıyım.(Allah resulü yakamıza yapışır ve "benden duydun mu, yanımda mı idin " derse halimiz ne olur? Hz İsa'nın hiristiyanları Allah'a şikayet edişini Kuran anlatıyor.)

Ayrıca her sabah Allah'ın en çok bildiğimiz 99 kadar ismini tekrar eder, gün içinde bu isimleri ararım. 

Evvelce yanımda cep Kur'an taşırdım. Artık cep telefonlarında ki uygulamalar zaman konusunda çok katkı sağlıyor. Bu uygulamayı kullanıyorum https://itunes.apple.com/…/hasenat-kuran-arast…/id415100665…

Bu çalışmaların dışında namazlar, ara sıra oruç. 2 Yıldır gazete okumam,Tv izlemem, gündemle alakam yoktur. Şarkıcıları, türkücüleri tanımam..Ekmeğimi kazandığım iş web tasarım işleridir. SEO(arama motoru optimizasyonu) gibi işlere hakimim. Serbest çalışıyorum. Kırık dökük, helalin peşinde, düşe kalka, ölüme her zaman hazır bir şekilde yol almaya çalışıyorum.

Böylece yaptığım zikirleri, okuduğum süreleri, ne iş yaptığımı ve yazdığım şeylerde kullandığım kaynağı özel mesajla soran dostlarımızın sorularına cevap vermiş oldum.

Adem Korkmaz