İslam Okulu

Huzur arıyorsan; eş, çocuk, dost, makam, mevki, para, unvan, ev, bark, beden güzelliği velhasıl kaybetmekten korktuğun ne varsa bunları kendi dünyanda terk etmelisin. Bir tiyatro sahnesinde olduğunu hep bilmelisin. 

Dünyaya geldiğin gibi (çıplak, isimsiz, parasız, makamsız, kibirsiz, bir çocuk gibi işte..) geri gideceksin. Bu dünya cehenneminden başka türlü çıkış yok.

Korkuların varsa huzuru fark edemezsin. İslam bir okul. Ders kitabı ise Kur'andır. Bu okul tüm dünyayı içindekilerle verseler dahi, dönüp bakmayacak erdemli insanlar yetiştirmek üzere program oluşturmuştur. Bu okulun mezunları, Allah'ın rengi ile boyanırlar. “Biz, Allah’ın boyasıyla boyanmışızdır"2:138

Bu dünyanın Allah'ın yanında sineğin kanadı kadar değeri nasıl yoksa mezunlarınında yanında değeri yoktur. Ve mezun olmak için geçilmesi verilmesi gereken son ders korkudur. O'nu da yendiğinde Allah seni; seninle yarattığı,sana ait yeryüzüne varis kılacak.

İşiten kulağın ,gören gözün,tutan elin yürüyen ayağın olacak. "Andolsun, .. “Yere (arz'a) muhakkak benim iyi kullarım varis olacaktır” 21:105

Birazcık düşün!? Devlete memur olmak için yıllarca eğitim görüp, onlarca sınav veriyorsun da, Allah'a halife olmak için hangi eğitimlerden geçiyorsun.
Karşılaştığın her zorluk seni hazırlıyor, elde ettiğin her bilgi mezun olmanla beraber sana lazım olacak şeyler.

Hazırlan! Her şey yeni başlıyor.Ve merkezde sen varsın.

 

Adem Korkmaz