Sahne

Hollywood sinemasının teknolojik aletlerini bir kaç gece için ödünç alsak da çok muhterem efendilerinize veya şahsiyetlerinize, bir gece uyurken bir şaka yapsak. Bulutlar, hafif duman, modellerin harika makyajları, elbise seçimleri ile nur akan yüzler, tok bir ses efekti ile hazırlanan tasarımları ile odalarınıza stüdyomuzu kursak; oyunumuzu oynayıp, bir sonraki gece yeniden oynanmak üzere yatağınıza geri götürsek.

Ayarlamalı rüya sahnesinde ki figüranlara bir Muhammed (a.s) modeli, bir Ebu Bekir modeli ve diğer önemli isimler; Gavs, üstat, şeyh modelleri ile figüranlara görev versek.Tüm güvenip,sevdiğiniz insanlar için modellerimiz kadroda yer alsa.Ve en önemli unsurlardan biri ise Yaratıcının perde gerisinde senaryoya bazen dahil oluşu olsa.. Bu sahnede yazılan senaryo; şahidini istediği yere getirebilir. Dilerseniz Hristiyan edersiniz, dilerseniz Yahudi, dilerseniz azılı bir müşrik ve hatta kişinin elinde ki HER şeyini alabilirsiniz. Bu sahne gelenek ile gelen din anlayışı için en kutsal yerdir. Ve bu sahnede rol verilemeyecek,VERİLDİĞİ ANDA BÜTÜN SENARYOYU ALT ÜST EDECEK TEK UNSUR KUR'AN I KERİM DİR.

"Hep birlikte Allah’ın ipine (Kur’an’a) sımsıkı sarılın.."(3/103)

"Allah'ın Kitap'ına sarılanlar .. müstesnadır."(4/146)
"Kitab'a sımsıkı sarılıp ..çalışanların ecrini zayi etmeyiz."(7/170)
"Allah'a(Kur'an ile tecelli eden İradeye) sımsıkı sarılın.. "(22/78)
"Öyleyse sen, sana vahyedilen Kur'an'a sımsıkı sarıl.."(43/43)

" Elif Lâm Râ. Bu Kur’an; âyetleri, hüküm ve hikmet sahibi (bulunan ve her şeyden) hakkıyla haberdar olan Allah tarafından muhkem (eksiksiz, sağlam ve açık) kılınmış, sonra da Allah’tan başkasına KULLUK ETMEYESİNİZ DİYE ayrı ayrı açıklanmış bir kitaptır.” (Hud-1-2)

Ölüm anında efsanevi yönetmen Şeytan'ın size baş rol vereceği bu sahneye hepiniz çıkacaksınız.O gün gelmeden önce hikmetli Kur'an ile tanışmaya bakın.

Adem Korkmaz