Henüz Fırsatınız varken

"İnkâr edenler sanmasınlar ki, kendilerine mühlet vermemiz onlar için daha hayırlıdır. Onlara ancak günahlarını arttırmaları için fırsat veriyoruz. Onlar için alçaltıcı bir azap vardır."3:178

Kur'anda bahsi geçen İsrail oğulları " yükselenlerin çocukları" şuan gazzeye saldıran vahşiler değildir. Şuan gazzeye saldıran vahşi zorbaları yıllardır kınıyoruz. Ancak hiç bir şey değişmiyor. Açları rızık Tanrısına havale etmek,Yoksulları zenginlik Tanrısına yönlendirmek, zalimlerin elinde zulüm görenleri gökteki savaş Tanrısına havale etmek gibi işler hiç bir şeyi değiştirmedi. 

"Onlar ihtiyaçları olduğu halde yemeklerini fakire, yoksula, yetime ve esîre yedirirler. (Onlara derler ki) Sizi ancak Allah rızası için yediriyoruz. Sizden ne bir karşılık, ne de bir teşekkür bekliyoruz."76:8-9 (Teşekkür bile beklemeyen "Onları " hanginiz tanıyor.)

Fırsatımız varken bir an önce kendimizi değiştirmeliyiz. Dualarımızı değiştirmeliyiz. 

Rabbimiz; Gönlümüzden dünya sevgisini kaldır, akıl ve cesaret ver. Bizi gücümüz yetmediği şeylerden sorumlu tutma. Mazlumlara sabır ver, onların ve bizlerin terbiye sürecini kolaylaştır. Bize yardım etme imkanları verdiğinde bizi yardım etmekten mahrum etme. Ulaştırdığın huzur anlarında Kur'an rahmetini kabul etme şerefine erdir.

Adem Korkmaz