Anlam Manada Gizlidir

İsimlerin hiç bir önemi yoktur. Önemli olan isimlere yüklediğiniz manadır. İsimlere kafayı takanlar, isimlere kitleyenler talihsizdir.

Mesela dünya isimli alem 622 yılında ALLAH adını duydu. 622 yılından önceki yüz bin, milyon, milyar yıl bu isim yok iken altında ki mana var idi.

Namaz her ne kadar kur'an da salat olarak işlense de yüklediğiniz anlam salat ile işaret edilen anlamın aynısıdır.. İlah isminin altında ki mana ile Allah isminin altında ki mana aynı ise kişinin hangi kelimeyi kullandığı önemsizdir. Bu cehalet yüzünden ismi Ahmet, Mehmet, Ali olan ancak altındaki mana Firavun olan nice kişileri, işleri gözden kaçırıyoruz.. En önemlisi kendimizi gözden kaçırıyoruz. Şeytanımızı gözden kaçırıyoruz.

Peygamber isminin altında ki mana ile Resul isminin altında ki mana aynı ise hangi kelimeyi kullandığın önemsizdir. Kelimeler hep manayı işaret eder. Ancak Dünyada yüzlerce lisan vardır. Kainat içinde sayısız lisan varken bu kelimelere kafayı takmak kusur aramanın başka çeşididir.

"En güzel isimler Allah’ındır. O’na o güzel isimleriyle dua edin ve O’nun isimleri hakkında gerçeği çarpıtanları bırakın. Onlar yaptıklarının cezasına çarptırılacaklardır."7:180

En güzel isimler Allah'ındır. Allah isimlerini dua etmemiz ve şirkten arınmamız için bildirmiştir. Firavunluğumuza yelken açmak için değil.

Bir yerlerde kendine önce bir sıfat, derken başka bir isim, sonra diğer isim, sonra bakmışsın ki kişi 99 Esmayı kendinde toplamış ve firavun olmuş.
Etrafında kulları ile bir başka boyuta geçmiş. Kudreti ve gücü, güzelliği ve iyiliği sürekli alırız. Her şeyin kaynağı ondadır. Bu alış esnasında aradaki bağlantı (kablo,boru,hortum vesaire..) öyle organik davranır ki kişi "Ene-l Hak" dairesinde bulur kendini. HAK'lı olması doğru anlamına gelmez.

Çünkü ölümle birlikte bu alış biter. Ve kişi aldıkları olur.(Hemen geçme az düşün). Allah'ın malik olduğunu bilmek ve her daim ondan alıyor olduğumuza şahit olmak lazımdır. Allah'a sistem demek kaydı ile SUBHANALLAH dairesinden çıkarak ve Allah'ın sıfatlarının sahibi olarak kendini, şeyhini, üstadını bilmek, görmek hayli tehlikelidir. Kur'anın tüm yapısına terstir. İslamın geliş amacına ve özgürlüğe aykırıdır.

İşte tamda bunu ayet şöyle açar;"O’nun isimleri hakkında gerçeği çarpıtanları bırakın. Onlar yaptıklarının cezasına çarptırılacaklardır."
"O’na o güzel isimleriyle dua edin!" Hitabını kısacık hayatta göremeyenlerin esmaları Allah gibi sahiplenmeleri kadar, korkunç bir şey var mıdır.

"Yarım doktor candan, yarım hoca imandan eder" diyenler doğru demişler. Yarım bilgi, eksik bilgi içinde, başında, sonunda SUBHANALLAH olmayan her isim/SIFAT/ESMA yakıcıdır. Tüm bu izahlarda mesele gerçeğin ne olduğu değil, doğrunun ne olduğudur. Allah'ın Hak sıfatı tüm zerreye hakimdir. Bu yüzden herkes HAK'lı dır.(Kendini savunmaya geçme biliyoruz HAK'lısın. Doğruyu aramaya geç!)

Sürekli sonsuz kelimesini tekrar edenler düştükleri çelişkiden habersizler.Sonsuz çelişkidir. Sonsuz varsa bilinemez. Ancak Sonsuz diyerek bildin.

Rabbimiz hakkında, bilerek bilmeyerek, yanlış şeyler söyledik, konuştuk ve yazdı isek bağışla ve bize doğrusunu göster.

Adem Korkmaz