Öyle bir kitaptır ki

11:1,2. Elif-Lam-Ra. "(Bu) öyle bir kitaptır ki, Allah'tan başkasına kulluk etmeyesiniz diye ayetleri hikmet sâhibi, her şeyden haberdar olan (Allah) tarafından sağlamlaştırılmış, açık ve anlaşılır kılınmıştır."

36:59-61 Allah soyle buyurur: «Ey suclular! Bugun muminlerden ayrilin. Ey insanogullari! Ben size, seytana tapmayin, o sizin icin apacik bir dusmandir, Bana kulluk edin, bu dogru yoldur, diye bildirmedim mi?»

Ayetleri okudunuz mu?

Allah'a Kulluk: Kur'anda mevcut olan iradeye teslim olmaktır. Zerre kadar ayrılan, ayrıldığı yerin kulu olur.

Kur'an bir rehberdir. İçinde elçilerin sünnetlerini, meleklerin ifadelerini, ve dahi cennet, cehennem halkının seslenişini taşır. 
Çoğu zaman : "De ki" ifadesi ile ayet bizlere ulaşır.? Bazen alemlerin Rabbı konuşur, bazen elçiler konuşur, bazen melekler, bazen şeytan, çeşitli toplumların önderleri, bazen de cennet ve cehennem ehli konuşur.

Durum bu kadar nettir.Lakin Kuran korunmuş bir kitaptır.

"Anlamamaları için gönüllerine perdeler gerer, kulaklarına ağırlık veririz ve sen, Kur'ân'da, Rabbini, VAHİD olarak andın mı yüz çevirirler, uzaklaşırlar senden."17:46

Anlayamadıkları için Kur'anı yetersiz görürler sözde başka kaynaklara yelken açarlar. Takipçileri de onlarla birlikte gider. Olan Kur'anı anlayamayan ve bu yüzden yetersiz görüp hadislerle işi kurtarmaya çalıştığını düşünen hocaların cemaatine olur.

Böylece cemaat MENSUPLARI Kur'ana yönelmeden, Kur'anı anlama gayretine girmeden mezheplere, bir takım fırkalara, bir takım cemaatlerin HOCALARINA TESLİM OLARAK hayatlarının en büyük fırsatını kaçırırlar..

Öyle ki aşağıdaki ayetleri bile anlayamazlar.
Ayetleri sıra ile yazıyorum ki doğru okuyalım.

Vakıa suresi;

"Şüphesiz bu, çok yüce, çok değerli Kur'ân'dır." 77
"Saklanıp korunmuş bir kitaptadır."78
(Bu yüzden)
"Ona temiz olanlardan başkası dokunamaz.."79

Saklanmış, korunmuş pek yüce ve değerli Kur'anı anlamak için arınmış, temiz hallere(niyete) sahip olunmasından bahseden bu açıklama, anlayamayanlar tarafından su ile alınan abdest olarak lanse edilmiş ve yüzlerce yıldır Kur'an okuma ve tefekkür kapılarına geçişleri zorlaştırmışlardır.
Yani onlara göre eli yüzü ,ayağı yıkandıktan sonra(?) Kur'ana dokunulabilir.
Ayrıca mürekkep ve kağıt (Mushaf) bu kişilere göre Kur'andır.Ve maalesef bu görüşlerinden dolayı Kur'anı anlamaya giden, manaya giden yollara engeller koymuşlardır.

Daha nice saçmalıklar hüküm sürerken bizden susmamızı bekleyen ve sürekli baskı yapanlar, bize acımasızca hakaret edenler, zalimlik yapanlar kendilerine yapmaktadırlar.

Kur'andan habersiz oluşları ayrı bir sorun iken o'na dokunmak için niyetlerini düzeltmeleri, Allah güvenmeleri ve Allah'ın Cabbar oluşu ile dilerse Kur'anı yeniden yazarken bizim zerre kadar haberimizin olmayacağını hep akıllarında tutmaları ve bir seyyah heyecanı ile Kur'anı keşfe çıkma niyetine bürünmeleri gerekmektedir.

Bir takım unvanlar verdiğin, kutsal gördüğün kişilerin imzası ile değil Allah'ın iradesinin açıkça göründüğü Kur'an ile delil getirmelisin.

Aksi halde Allah'ın "HAKK" ismi hayatın içindedir. Herkesin "HAKK"lı olduğu bir dünyada Kuran bizi doğruya ulaştıracak yegane kaynaktır.

Adem Korkmaz