"Ey Rabbim, cehennem hey'eti ne kadardır?

"Ey Rabbim, cehennem hey'eti ne kadardır?
-Her binden dokuzyüzdoksandokuzu!"

İçinde yukarıda ki ifadelerin yer aldığı bilgi,sık sık zikredilir.

"Bilesiniz ki, göklerde ve yerde olan her şey Allah'ındır. Yine bilesiniz ki, Allah'ın vadi haktır, fakat onların çoğu bilmez.."10:55

Çoğu ifadesi için bir rakam arayalım.
"..İşte insanlardan bir çoğu, hakikaten ayetlerimizden gafildirler."10:92

Ülke genelinde İslam olduğunu ifade eden halkın %90 gibi yüksek bir çoğunluğunun hayatlarında bir kez bile Kur'anın tamamını (mealini) okumadığı ifade edilmektedir.

İslam ülkesinde büyük çoğunluk Kur'an mealine karşı gaflet içinde.

Arapça bilen coğrafya ise Kuran'ı bir şarkı,bir beste,bir güfte haline getirmişler. Ferdi Tayfur hayranlarının uzun hava şarkısını dinler gibi Kur'an okuyor,Kur'an dinliyorlar.

Kur'andan daha önemli ses.. 
Ses rengin diğerlerinden iyi değilse imam olma gibi bir ihtimalin söz konusu bile değil.Mevzu raydan çıkmış,yarışmalar,şenlikler,çeşitli etkinlikler düzenlenip,en iyi sesi seçiyorlar.O kadar ki, bu ses karşısında,hiç bir şey anlamadığı halde ağlayan insanlar görüyorsunuz.

Allah'ın ayetlerine gafil olmak başka nasıl izah edilir.

İşte bu yüzden yazdıklarımızın pazarı yok gibi.Bin kişiden ancak birinin aldığı ürünü satmaya çalışır mısınız. Müşteri bulma şansınız diğer alanlara göre ne kadar zor. Kim bu kadar zor bir pazara girer ki.

Futboldan,partilere,cemaatlerden çok çeşitli gruplara kadar yığınla ürün satılan pazarlar dururken hangi "akılsız,beyinsiz,vizyonsuz ve ahmak" bu pazara girer ki ?

Neye ve niye talipsiniz,neyi neden istiyorsunuz? Bulunduğunuz yolu seçme nedeniniz nedir? Gibi soruları kendinize sormanız gereklidir.

Dalalete düşmüş,dünyalık hırsında Ömür harcamışladan olmamak için Fatiha ile duaya sarılmalıyız.

A.K.