"Mistisizmle ilgilenen çoğu kişi,

"Mistisizmle ilgilenen çoğu kişi,mistik bilimlerde uzmanlaşmış ve kötülüğe kendini adamış kadınlara, yani cadılara inanırlar."

"Günümüzde en ünlü serilerden biri olan Harry Potter kitapları, Cadılık ve Büyücülük dünyasını konu almıştır." Ve "serisinin yedinci kitabı piyasaya çıktığı ilk gün ABD'de 8,5 milyonun üzerinde bir satış rakamı yakalayarak erişilmesi güç bir rekora imza atmıştır."

Batı kültürünün genelini içine alan Amerikan kültüründe cadılar ve büyü özel bir yere sahiptir. Ve ciddi bir ekonomi oluşturmuştur.

Cadıların normal zamanlarda bir türlü tutmayan büyüleri için, güneş veya ay tutulması beklenirdi.

Aslı olmayan bazı şeylerin garanti süreleri vardır.

Bazı yalanlar öyle ustaca söylenir ki 40 yıl garantisi bulunur.
Bazı yalanlar 400 yıla bile erer.

İşte cadıların sattıkları büyülerin süreleri de ay tutulması,güneş tutulması gibi göksel süreçlere uzanmakta idi. Büyünün işlevsellik kazanması için,tam ay tutulmasında yapılması gereken bir sıra işlem olurdu.
Böylece büyü ticaretine imkan doğardı. Tüm satılık büyüler çeşitli gerçek argümanların üzerine inşa edilir. Aksi halde müşteri bulamaz.

Büyü kelimesini popüler kültürün tercih ettiği manada kullandık. 
Ay'ın ve Güneşin insan üzerinde çeşitli etkileri olduğunu kabul ediyoruz.Güneş ki yaşamın kaynağı olarak kendine yer bulur.

Sabah salatını değerli kılan Güneşin önüne dünyanın diğer yarısının geçmesi ile oluşan yarım dünya tutulmasıdır belkide.

Seher vakti ne ise,ay tutulması da odur.

A.K.