Cennet; Bir müjdenin adıdır.

Cennet; Bir müjdenin adıdır. Allahın bir çok ismini toplayan büyük isimlerdendir.İlk manası "bahçe" dir.

Önlenemez bir hızla şehirleşerek dünya cennetlerinden kaçıyor muyuz,yahut kovalanıyor muyuz?

Kuş seselerinin,taptaze akarsu kaynakkarının,meyve ağaçlarının ve bolca sakinliğin hakim olduğu,doğal çimlerin ara,ara göründüğü ,çeşitli nehirlerin çevresini kuşattığı bahçelerden (köylerden) kaçanlara cennet bahçelerinden bahsetmek de nedir.

Geriye "huriler" sorusu kalıyor ki bir çok büyük şehirde devlet gözetiminde genelevler bunu sağlarken,çok çeşitliliği ile gizli açık bir çok sosyal faliyetin ortaya çıktığı noktalarda nice huriler sorusuna ne kadar haram olsada bayanlar bazen baylar cevap vermekte.

Pazar yerlerinde sayısız yiyecek çeşitleri,büyük marketlerde yine sayısız lezzet çeşitleri tüm ihtişamı ile kendine yer bulduğunu görmekteyiz.

Bu cennet nedir, bu hoca efendiler ne yapacakalrını şaşırdılar. Geleneksel din kültürü ile izah edilen her türlü cennet tasvirine zaten ulaşmış olanlara ne anlatsalar acaba..?

Teknooloji dersen akla hayale gelmeyecek şekilde gelişmiş ve insanlığa sunulmuş durumda. Telefon mucizesinden,tv teknolojisine kadar yüz yıl önce yaşayanların hayalini bile kuramayacakları şeyleri çocuklarımız oyuncağa çevirmiş.

Nihayet cennete ulaşanlar;

“Bu (tıpkı) daha önce (dünyada iken) bize verilen rızık!” diyecekler. Hâlbuki bu rızık onlara (dünyadakine) benzer olarak verilmiştir.."2:25

Dünyanın zıttı olan yere,sayısız yıl yaşamaya gidiyoruz; Herkes gönderdiği şey ile azılı düşman olacak. Sevdiklerine lanet okuyarak geçireceği cehennem hayatı bekliyor.

"Sizden Cehennem'e uğramayacak hiç kimse yoktur! Bu Rabbinin kesinleşmiş bir hükmüdür."19:71

Tertemiz suya,iyi söze hasret çekilecek,ah dünya diyeceğimiz bir cehennem süreci başlayacak. Herkes için.
Ve elbet dünyada herşeyi olanı yakacak yokluk.

Allah ordan sadece ama sadece sevdiklerini çıkaracak.

A.K