Dünya hayatı ve bu hayat içinde okuduklarınız

Dünya hayatı ve bu hayat içinde okuduklarınız çok önemli bir bütünün parçaladır. Deneme yurdu dünya sırlarını gizleyerek bir çeşit eleme işi görmektedir.
İnsanlardan karıncalara kadar her şey'in başka bir boyutu,başka bir içeriği bulunur.
Öyle ki bir patates bile göründüğünden çok,çok farklıdır.
Her zerre şuur taşır.Her nokta sonsuz bir derinlik ile alemde kendine yer edinmiştir. Her zerre yaratıcısından ötürü sevgiyi,saygıyı,ilgiyi hak eder..

Her zerre Malik ve Halik olandan güç alır. Bindiğiniz otomobili Allah tasarlamıştır.İzlediğiniz dizilerinin,sinema filmlerinin senaristi Allahtır.Bunu görmek için Allah'ın sıfatlarına karşı kuşkusuz bir iman içinde olman gerekir.

Size değen herşey muhteşem şeylerin zıttı ile yaşanacağı ölüm sonrası için bir şeyler anlatır.

Size değenleri Allah'ın adı ile etiketlemezseniz daha net bir mana ile müşrikce bir yaşam sizde kabul görmüş ise çok ama çok ağır bedeller sizi beklemektedir. Öyle ki 21. yüzyılın dizileri,sinema filimleri bir türlü içinden çıkamayacağınız bir zindana dönüşmek üzere bilincinizi beklemektedir..

Güzelliğin ve çirkinliğin,muazzam bir rahmetin ve korkunç bir gazabın tüm kapılarının sonuna kadar açık olduğu 21. yüzyıl insanı her ne alıyorsa en muhteşimini almaktadır.

Cömertlik,dürüstlük,kanaatkârlık,vafa,sabır,bunlar kardeştir. Anneleri güzel ahlaktır. Güzel ahlakın tarlası olabilirseniz muhteşem sıfatlar bilinciniz için muazzam bir değer olarak bilinciniz için yenilmez kaleler inşa eder.

Komşusuna közlenmiş bir patates ikram eden aslında ahiret için kendisinene muhteşem bir varlık hediye etmiştir.

Közlenmiş Patates; Aslında boyu erciyes dağı kadar ,çelikten daha sağlam bir derisi olan gümüş rengi yeleleri ile devasa kanatlara sahip,limitsiz bir güç ile donatılmış kafası aslan,bedeni at görünümlü ve sahibi sizden başka hiç bir varlığa boyun eğmeyen bir canlı,bir dost vermiştir.

Dostuna Allah'ın Selamını veren; Tıpkı dünyaya benzeyen ancak daha özel bir gezegen vermiştir.

Tekrar etmek gerekirse hiç bir şey göründüğü gibi değildir.Her şeyin başka bir muhtevası görünümü bulunur.

Herkes kendine eder.

Bir insan ihtiyacını gören,bir insana güleryüz gösterip selam veren,bir kediye yardım eden,bir kuşa yardım eden,bir karıncaya şefkatle yaklaşan aslında muhtevası ve içeriği çok farklı başka şeyler ile kendine yardım etmiştir.

A.K
16.01.2017