" Andolsun sana da, senden

" Andolsun sana da, senden öncekilere de vahyedildi. Eğer şirk koşarsan kesinlikle amelin boşa gider ve mutlaka ziyana uğrayanlardan olursun."39:65

Dur! Hemen gözlerine kaçırma! Başka yere gitme!
Anlamaya çalış :"amelin boşa gider" Yüz kez hacca gidip,her gün oruç tutsan,sabahlara kadar salat etsen de "ziyana uğrayanlardan olursun" uyarısını kavramaya çalış.

Böylesine dikkat çeken bir uyarıyı gelenek dini şöyle anlar. "Yukarıda bir yerdeki Allah'a rağmen başka onun kadar güçlü tanrı edinmek." Yani imparatoru veya daha güncel ifade ile devlet yöneticisinin ve onun kurallarını İslamın kurallarının üstünde tutmak. Ve dahi "gözle görülen taştan devasa büyüklükte putlar edinip onu Allah yerine koymak" gibi çok uç bir tarif oluştururlar.Ki bu kadar açıktan ve net bir şekilde şirk koşmadığını düşünen kişi,hepinizin bildiği hikayeye konu olan kurbağanın hafif hafif sıcak suya alıştırılması gibi şirk ateşine alıştırılır

Ve böylece kolay bir şekilde farkında olmadan Allahsız noktalar yaratırlar. Bu noktalar ahiret sürecinde zindanları olarak bunları haps eder.

Bu dünya da kazandıkları amellerine zindanlarından çıkıp da ulaşamazlar. Amelleri gibi varlıkları da ziyan olur gider.

Rahmanın en az 99 güzel sıfatını hayatın her yerinde okumamız gerekiyor.
Bu okumanın ışığında yolumuzu çizmemiz gerekiyor.

Subhan Allah demek için onu görmek gerekir.
Kahhar olduğunu görüp,Halim olduğunu hatırlayacaksın. "Subhan Allah" zikri ile duvar taşlarını birbirne bağlayan harç gibi rahmanın sıfatlarını birbirine bağlamanız gerekiyor.

Esmaları görmeden ifade edilen "subhan Allah" sorunlu bir tanım olur.

Şirk belasından arınmak yani Allah'ı tanımaya gayret etmek hayatın amacı olmalı. Aksi halde bankayı soyup da ömür boyu hapse mahkum edilen kişiden farkımız kalmaz.

Adem Korkmaz