İçki satan yer meselesi

Soru;
İçki satan yerden neden alış veriş yapılmaz ?

Cevap;

Adam Allah'ın ayetlerini takmayınca senin sağlığını da takmaz.
Kendi sağlığını umursamayan senin sağlığını umursar mı? 

Zora düştüğünde,işler sıkıntıya uğradığında,sarhoşluğun oluşturduğu dikkatsizlikle tarihi geçmiş ürünlerin kutularını değiştirip satmaya devam eder. 

Maddi sıkıntılar devam ettiği sürece her yolu meşru sayar.
Alkol,sigara eroin,esrar gibi bağımlılık yapan şeylerdir.

Eğer dünya medeni olmayı başarırsa alkol ve sigarayı eroin sınıfına soktuğunda bugün bunları satanların ne yaptıkları o gün daha iyi okunabilir.

(Zaten ülkemizde sadece içli satan büfeciler de değil,Holdinglerin,şirketlerin ve esnafların bir çoğuna yayılmış aşırı para tutkusu var.Bu tutku için her yolu helal gören bir hasta mantık hakim.)

Mümin ticari hayata yukarıda yer alan değerlendirmeye göre bakabilirse bir çok açıdan rahmete kavuşabilir.Bu tip çözümlemeleri kişi kendisi bulmalı.İnsanlara zarar veren,aileleri perişan eden,sağlıklarına,canlarına kast eden şeyleri satmamalıdır.Mümine insana zarar veren şeyleri satmak yakışmaz.

Durduk yere,sebebini anlamadan,bilmeden içki satan yerden alış verişi yasaklamak taklitçiliğe sevk eder.Hep ölçü ve denge olmalıdır.Kötüyü her ne kadar göstersek de hastalıktan kurtulamıyoruz. Alkol ve sigaranın hemen yanında satılan ekmek eroinin yanında satılan şeker gibi görünmektedir.

Allah'a isyan bayrağını açmış kişilerin durdukları yol,her zaman eğridir. 
Haham gelip diyanet işleri başkanı olursa yönettiği yer nasıl islam olur.
Çelişkileri yakalamamız lazımdır.Ve Hahamın yönettiği cemaatten kaçın.

Hayatın tüm şekillerini buna benzeyen ölçülerle okuyabilirsen feraset dedikleri müminlere has yeteneği koluna takarsın.
Bu durum cehenneme giden yolu görüp oradan hızlıca kaçmaya,çekilmeye benzer.

A.K

Not:İçki satan sadece içki satmalıdır.Kur'an sarhoşluk veren içecekleri şeytan işi olarak yorumlar.Bunun dışında içki satışı yapanlar için iyiliğe sebep olmak ve kötülüğe sebep olmak ayeti ile bakılır.

Bizde böyle bakarak ve aldığımız bir ürünün bozuk çıkması ve bir kaç kez tekrarlaması sonucunda bu ürünleri satan büfecinin genelde ayık olmadığını gördük. Bu sarhoşluktan dolayı işini iyi yapamadığını,gıdalara karşı özen göstermediğinin farkına vardık..

Bu işi yapanların genel sorunun bu olduğunu yaptığımız araştırmalar neticesinde anladık.. Öteden beri karşı durduğumuz içki satandan bir şey alma görüşünün alsında bu tip sebeplere dayandığını anladık.Mesele teknik bir şeydir. Anlatmaya çalıştığımızda budur.

Büfeci tarafından içilmesi ile mevcut akıl fakirleşince gıdaların hijyeniğine karşı dikkat azalmaktadır.. 
Ve mesele içki satan yerler değil,hayatın geneli için bir örnektir.
Korsan rakı satılması ile çok sayıda insan zehirlenmiş,yüzlercesi hayatını kaybetmiştir.