Her nesne şuurludur

Gelişmiş bir ins(an) aklının bir şeye canlı, şuurlu hükmü verebilmesi için bu şeyin bir ağzı, bir kaç gözü, kulağı, burnu olmalıdır.
Ancak evrende dünyanın yeri yok gibi iken bu yok üzerinde birbirini kesen ins(an) aklına göre olan bu hüküm kesinlikle doğru değildir. Ve bu hüküm çağ dışıdır. Her nesne hafıza sahibi, canlı, kendine göre şuurludur. Doğar, büyür, hisseder, korkar ve ölürler.

Tıpkı insana has duyguları vardır. Zaman tasavvurları, algıları bizlerin algısı ile kıyaslandığında makro zaman bizde iken mikro zaman onlardadır. Yani bizim katımızda ki bir gün onların katında yüz yıl, belkide bin yıl gibidir. Mesela; Maydanoz, roka, tere, dere otu, marul tümü hayat doludur,canlıdır.

Bu bitkilerden azami derece istifade etmek istiyorsanız doğranmış, salataya dönüşmüş halinden önce yemelisiniz. Diri ve kesilmemiş olmalıdır.

Salata yapılmamış bir dereotunun tadı ile doğranmış, yüzlerce parçaya ayrılmış bir dere otunun arasında inanılmaz farklar vardır. Diğerlerinde de öyledir.İsterseniz dikkatli bir şekilde deneyin. Demir madeni ile ucu keskinleştirilmiş bıçak bitkiler de bilemiyoruz ancak tahmin yürütürsek korku gibi duyguların oluşmasına neden olmaktadır. Bu duygu tüm bedenlerine yansıdığı için tat değişmektedir.

 

Adem Korkmaz