Bununla berâber eğer yüz çevirirseniz,

Bununla berâber eğer yüz çevirirseniz, zâten (ben) sizden bir ücret istemedim ki! Benim ücretim ancak Allah’a âiddir ve (ben) Müslümanlardan olmakla emrolundum!'10:72

Ücret bir şeylerin karşılığı olarak muhataplarını sorumlu kılar.Ücret ödeyen aldığı şey için beklenti içine girer.Bu beklenti açtığı boyut içerisinde,vücut bulur ve tüccarın başında bekler. Beklentinin sahibi rıza gösterene dek oradan ayrılmaz.Ancak tabir uygunsa elinde keskin bir kılıç ile beklemektedir.

En tehlikeli ticaret ise din,iman işlerinde bulunur. Zira beklenti bu dünyada kalmaz,kişilerle birlikte ahirete geçer.
Dini kitaplar satmak bir din ticaretidir.

Hayat rotan:

"Sizden oraya(cehenneme) uğramayacak yoktur. Bu, Rabbinin üzerine aldığı kesinleşmiş bir hükümdür."19:71

Ayet ile karşılaştığında;Ticaretini yaptığın din işlerine iman edenlerin beklentileri cehennemin çıkışında bulursun..Seninle oradan çıkmak isterler.

Kış günü,yoğun bir ayazın olduğu gece vakti,tek bir battaniye ile 7 çocukla dışarıda kalmış bir anneye benzer halin. Battaniye hiç birinize yetmez.Yemek bulursun yetmez,su bulursun yetmez.Ölmeyince birbirinizin azılı düşmanı olursunuz.
Özellikle "imam" olup da camiler de ücret karşılığı sözde "namaz" kıldıran imam arkadaşlar,ne yaptığınızı ve kimlerin yükünü ne karşılığında sırtınıza aldığınızı düşünün!

Sadece parasal açıdan değil,şöhret,ilgi,beğeni ve bir takım makamları,din dili ile işgal edenler,çevresinde din müşterisi toplayanlar o günde en fazla sıkıntı içinde olanlardır.

Sakın ha!

A.K.

Not:Bu yüzden A.K . herkesden özenle kaçmaktadır. Özenle ilgisiz olmakta ve her türlü din ticaretinden uzak durmaktadır.. Herkesi Kur'anın müşterisi olmaya çağırmaktadır. Kuran'ın çocukları,Kur'anın insanları olmaya davet etmektedir İnşallah!