"Cin ve insandan olan bütün şeytanların şerrinden.

"Cin ve insandan olan bütün şeytanların şerrinden. Allah'a sığınırım!" 114:6

Sığınırım ifadesini doğru anlamak için "sığınak" nedir sorusuna cevap vermeliyiz.

Sığınak;Korku veren tehlikelere karşı korunma ve gizlenme sağlayan,güvenli ev,liman,kale gibi anlamlar taşır.

Genelde tehlikeli zamanlarda bu isimden bahsedilir. Korku insanlarda sığınma ihtiyacı oluşturur ve sahip oldukların kadar korkuların vardır.

Yaşıyorsan ölmekten,zenginsen fakirlikten,makamın var ise mahrum kalmaktan,aracın var ise yaya kalmaktan,çocukların var ise onları kaybetmekten korkarsın.

Korku bireylerin çobanıdır. Bu çobanlar çeşitli limanlarda kişileri toplar.Bu çobanlar ahiret dediğimiz yerde "Zebani" ismi ile vücut bulurlar.

Kişi ancak Allah'a sığınarak korkularından arınabilir. Tut ki ötede bir yerde değil sığındığı otomobilin gücünü "La havle vela kuvvete illa billahil Aliyyil azim" ölçüsü ile okusun ki böylece amel (kader) defterine yazabilsin.

Hayatı ve özellikle sevginin kör ettiği his ile çocuklarını okurken musavvir olanın sana nasıl göründüğünü oku ki sığınağına şirk ulaşmasın.

Allah'a sığınmak çevrenizi inkar etmek,yok saymak ve çevrenize nankör olmak değildir. Allah'a sığınmak seni gerçekte koruyanı fark etmektir.

Ancak insanların ekseriyeti; emekli maaşına sığınır,yolda otomobiline sığınır,evlerine,eşine,arkadaşına sığınır. Allahsızların sayısız sığınakları vardır..

Bir seyyah heyecanı ile etrafınız keşfe çıkın. Ki sizi korkutan her şeyden arının!

"Ve de ki: Rabbim! Şeytanların kışkırtmalarından sana sığınırım!"23:97

A.K.