"Dentrit (Yunanca déndron, "ağaç"), nöronda diğer nörondan

"Dentrit (Yunanca déndron, "ağaç"), nöronda diğer nörondan alınan elektrokimyasal uyartının somaya ( hücre gövdesine) iletilmesini sağlayan, dal benzeri yapılardır. "

Örneğin 10 gün önce öğrendiğiniz şey ile bugün öğrendiğinizi birbirine bağlayıp yeni bir yol yapabiliyorsanız akıllısınız demektir. Çok daha kolay anlarsınız.

Etrafınızda bir çok insan sağlıksız besin tercihleri ve gelenekle gelen şartlanmalar,kolay göze hitap eden tv yapımları,yaratıcılıktan yoksun programlar gibi şeyler neticesi ile hücreler arasında ki bağlantıyı zayıflatmış veya bağlantıyı koparmıştır.

Öğrenir,öğrenmenin o gün için hazzını yaşar,korkuları o gün terk eder. Ancak yaşamın başka bir yüzüne geçmesi ile öğrendiği şey dünde (başka bir hücrede) kalır.Ki bazıları geç ulaşırken bazıları hiç ulaşamaz ve yeniden öğretmek,anlatmak zorunda kalırsınız.

Bu durum insanların kontrolünün dışında yer almaktadır. Onları anlayışla karşılayıp tekrar,tekrar hatırlatmanız gerekebilir..Özellikle evli çiftlerden birinde bu durum varsa ve taraflardan biri sabırlı değilse şiddetli geçimsizlik baş gösterir.Sabretmeyen ister istemez karşısındakine zalim olacaktır.

Çalışılarak,hücrelerin arasındaki iletişimi sağlayan dentritler güçlendirilebilir.Beden sporu gerektiği gibi beyin sporu da gereklidir. Bağımlılık,beyinde ki bir hücreye gereğinden fazla yol yapmak gibidir.

Başkalarını bu yüzden değiştiremezsiniz..Ancak kendinizi geliştirebilirsiniz.
Artık bunu biliyorsunuz.

Hafıza güçlendirme metotları,beyin çalıştırma teknikleri temalı bir çok kitap okumanızı bekliyor..

A.K.